Tillsammans bryr vi oss mer

Spela Mega Millions med måtta

Publicerad september 8, 2018 i Speltips - 0 Comments

Att spela online är både roligt och enkelt och spelsajterna på nätet har tillgängliggjort spel för många fler. I och med att spelen numera är så lättillgängliga ökar dock även risken för spelberoende, då det kan vara lätt att man slår sig ned vid datorn och spelar även när man inte hade tänkt göra det.

Det gäller därför att spela med måtta och det är en stor fördel att välja ett spel som inte kräver speciellt stor egen insats. Dit hör olika typer av lotterier, där det bara finns ett fåtal dragningar per vecka och där du bara behöver lämna in din rad för att delta. Ett sådant exempel är det kända lottospelet Mega Millions. Det går numera nämligen att spela mega millions i sverige tack varje möjligheten att spela online.

Mega Millions är ett lotteri, det vill säga att det hamnar i spelgruppen lotto. Det är enkelt att spela då det bara krävs att du väljer ut fem nummer mellan 1 och 75 samt ett Megaball-nummer där du kan välja nummer mellan 1 och 16. För att du ska kamma hem storvinsten krävs förstås att du lyckas med konststycket att pricka in alla nummer men du kan naturligtvis vinna mindre vinster även om det fattas något nummer.

Dragningarna sker två gånger i veckan och du behöver naturligtvis inte sitta uppe framför datorn när de äger rum för att kunna vinna. Om du ligger och sover, vilket är troligt eftersom de sker på nattetid, kan du kontrollera resultatet när du vaknar. I och med att det bara sker två dragningar i veckan på bestämda tider finns det inget behov av att sitta och spela i onödan.

Du fyller i din kupong på webben, lämnar in den och sedan behöver du inte göra något mer. Om du enbart väljer att spela Mega Millions är därför inte risken att du ska utveckla ett spelmissbruk speciellt stor. Om du däremot väljer att spela en mängd andra spel vid sidan av behöver du naturligtvis se till att hålla koll på ditt spelbeteende.

Det är viktigt att du håller dig till de ramar och regler som du själv har satt upp. Du kanske har bestämt redan från början hur mycket pengar du får spela för varje vecka till exempel. Då är det viktigt att du håller fast vid det beloppet även om du lyckas vinna en slant här och där. Det kan också vara så att du har satt en gräns för hur många timmar du ska hålla dig till varje vecka och även där är det viktigt att du håller dig innanför ramarna.

Att spela på nätet är roligt och det skänker stor spänning och underhållningsvärdet är högt. På grund av detta är det också lätt att låta sig lockas att spela mer än vad som är sunt. Att ha ett medvetet tänk kring detta är viktigt, så att du själv kan känna efter och lägga märke till om ditt beteende börjar gå över styr. Att spela med måtta är det allra bästa.